Anđeli oko nas – život u doba korone – zahvala liječnicima

Ove fotografije napravila sam u sklopu jednog foto natječaja pod nazivom “Anđeli među nama” 2012.godine. Fotke nisu ugledale svjetlo dana jer su u tadašnje doba “promašile” temu i tako su ostale u arhivi kompjutora.

Sada sam ponovno naišla na njih i gledam ih drugačijim očima. I opet govorim i osjećam cijelim svojim bićem – pravi anđeli jesu među nama.

U nastanku su ove fotke bile posvećene običnim ljudima i  prijateljima koji dotiču moj život. Danas, ove fotografije posvećujem svim anđelima koji se danas nalaze u masi zabrinutih i bolesnih. Onima koji mole za nas u praznim crkvama, džamijama i samostanima. Onima koji nas čuvaju na praznim ulicama. Liječnicima i sestrama, trgovcima, policajcima, vozačima, svećenicima, političarima, ali i svim ljudima koji se bore da nam doista bude bolje sutra.

Dijelim ovo s vama kao jednu snažnu poruku. Anđeli su među vama. Među nama. U našim kućama, u našoj/vašoj djeci i najmilijima. Među našim dušebrižnicima i svima koji nam uljepšavaju ove dane naše izolacije. Za mene su i u radijskim voditeljima koji nas nasmijavaju između vijesti o koronavirusu.

Naši anđeli su naši prijatelji s kojima pijemo kavu preko video poziva i muževi/žene, djevojke/momci koji sjede pored nas.

 

Budimo snažni zajedno i osvijestimo te divne anđele u našim životima. Uljepšajmo im dan – neka znaju da su naši anđeli.

Naši pali anđeli su i ove prekrasne ulice našeg glavnog grada Hrvatske, našeg Zagreba  – koje danas stoje snažno iako puste i prazne, ranjene potresom – dok ih drže skele s nadom obnovljenog i boljeg života.

Sada ostaje samo ljubav i radost boljim vremenima koja dolaze.

Ovo je moje fotografsko hvala najljepšem rodnom gradu i svim njegovim prekrasnim anđelima koji nas čuvaju u ovo doba izolacije.

Zagreb, tak imam te rad!

S ljubavlju,
Kristina Samardžić
Fotina, obrt za usluge

 

© Copyright fotina.hr FOTINA, OBRT ZA USLUGE, VL. KRISTINA SAMARDŽIĆ, DUBRAVA 35, 10040 ZAGREB