Ljubav u vrijeme korone – 7 savjeta što napraviti ako odgađate vjenčanje

Dragi budući mladenci i zaručnici,

Ovaj post je namijenjen baš Vama. Želim Vam reći da kao fotografkinja vjenčanja koja iskreno obožava svoj posao, suosjećam s Vama u ovim trenutcima kada ste na teškoj vagi što napraviti glede održavanja vjenčanja.

Svako vjenčanje je za mene uistinu posebno i neponovljivo i kada mi se mladenci javljaju s upitima i savjetima što napraviti glede odgode osjećam se kao da je moje vjenčanje u pitanju.

 

Zato vam u nastavku donosim 7 savjeta što napraviti u slučaju da ste odlučili odgoditi vjenčanje:

 

vjencanje u doba korone

1. Ako je moguće, nemojte otkazati vjenčanje već ga probajte odgoditi za kasnije.

Vjerujem da će Vam i sala, band/DJ, fotograf, cvjećari i ostatak tima koji je uključen u organizaciju Vašeg vjenčanja maksimalno izaći u susret jer su ovo doista nepredvidive situacije na koje nitko od nas nije mogao utjecati.

2. Ako sale imaju popunjene termine – razmislite o održavanju vjenčanja nedjeljom ili neki drugi dan u tjednu.

Sve su popularnija tzv. dnevna vjenčanja koja počinju ranije – npr. obred je već oko podne, a dolazak u salu već oko 14h. Nakon toga slijedi sve kao i inače, od ručka, plesa, bacanja buketa i nezaboravne zabave. Protokol takvih vjenčanja završava nešto ranije jer ranije počinje, pa su obično trajanja do 22 h. Svi se odlično zabave a i odmore za idući radni dan. Ne zvuči tako loše, zar ne?

3. 18.11. je novi praznik koji je uveden i pada na srijedu – održite vjenčanje tada ili probajte sa spajanjem za vikend 😊

 

ljubav u doba korone - vjencanje savjeti

4. Imate veliko dvorište? Ako sala ima catering, a nema slobodne termine za ovu godinu – razmislite o najmu šatora za vjenčanje. 

Ima ih prekrasnih, različitih veličina i oblika – održite dio okupljanja na otvorenom, a feštu u šatoru.

5. Tražite od sale da povećaju higijenske uvjete kako bi se smanjio rizik da Vaši gosti obole čak i ako ste pomaknuli datum vjenčanja. Bolje spriječiti nego liječiti 🙂

Zatražite natpis na vratima WC-a o obaveznosti dezinfekcije školjke i neka sala postavi dodatna dezinfekcijska sredstva i maramice u wc-e i kod umivaonika. Još jedna od opcija je da jedan zaposlenik sale češće tokom večeri održava higijenu sanitarnog čvora (a ne samo prije i poslije svečanosti) i zatražite brisanje zahodskih ručica/vrata na cijelom događaju.

6. Nemojte se obeshrabriti. Vaše vjenčanje bit će prekrasno i baš onakvo kakvim ga Vi napravite.

Bez obzira na odgodu Vaši gosti veselit će se još i više čim završi ovo stanje izolacije i koronavirusa. Vjenčanja ove godine će biti najbolja slavlja života, sreće i zajedništva gdje će svaki pojedinac biti uistinu zahvalan što može biti dio Vašeg novog početka.

7. Jako ste se veselili baš Vašem datumu koji je trebao biti uskoro i odgođen je zbog korona virusa? Napravite fotke doma!

Fotke u tekstu mogu Vam biti inspiracija – ovo smo napravili muž i ja. Iskreno – bilo je prezabavno! Mislim da svaki fotograf potajno sanja da sam škljocne nekoliko dobrih fotki na svom vjenčanju. Ja sam to uspjela – zahvaljujući koroni – pomoću stativa i fotića i napravili smo cijeli foto shooting doma – potpuno sami! Ako se volite fotkati – isto možete i vi – ja ću vam pomoći.

ljubav u doba korone - vjencanje savjeti

Ukoliko je  Vaše vjenčanje u travnju ili svibnju, slijedite preporuke nadležnih vlasti, te ako se stanje ne promijeni kroz sljedeća dva tjedna, radije odgodite vjenčanje – iz odgovornosti jednih prema drugima.

Čak i ako niste angažirali mene za fotkanje vjenčanja – rado ću Vam obraditi nekoliko Vaših fotki besplatno. Pošaljite fotografije Vas i dečka/cure, zaručnika/zaručnice, supruga/supruge i uskoro Vam stižu natrag! Ako pak trebate savjete kako napraviti fotke u paru kod kuće – i spremni ste biti kreativni javite mi se u mailom, u inbox ili DM te komentirajte – mogu Vam složiti i kratak video ako bude zainteresiranih!

Ako mislite da bih mogla dodati još korisnih savjeta za mladence – slobodno me kontaktirajte i dodati ću i vaše savjete!

Željno iščekujem nova škljocanja – voli Vas Fotina

Kristina Samardžić

 

 

© Copyright fotina.hr FOTINA, OBRT ZA USLUGE, VL. KRISTINA SAMARDŽIĆ, DUBRAVA 35, 10040 ZAGREB